plastglas, färg

Plastglas

Det finns tillfällen då glas inte är det bästa materialet för din ruta. Då kan plast vara ett både snyggt och funktionellt val för ditt syfte.

Plexiglas och andra typer av plast

Plastglas kommer i flera olika slags plasttyper. Plexiglas och akryl är två populära val, som bland annat används till fönster i maskiner och båtar. Våra rutor i plexiglas och akryl finns i tjocklekarna 2–12 millimeter.

Plexiglas och akryl kan dessutom färgas, vilket passar både den som vill ha en mer lekfull ruta och den som av andra anledningar är ute efter något mer annorlunda än den klassiskt transparenta glasrutan. Kanske behövs en ruta till kontoret som matchar företagsloggan? Eller ett diskret svart plexiglas i en fönsterruta?

Allehanda glas erbjuder även plastglas i materialen polykarbonat och lexan, vilka är starkare än vissa andra plastmaterial. En annan fördel med dessa plastglas är att de kan kallbockas och håltagas. Polykarbonat och lexan kan också vara färgade och finns i tjocklekarna 0,75–12 millimeter.  Vi säljer också så kallad Styrénplast som används i lamparmaturer.

Vad är fördelen med plastglas?

En fördel med plastglas är att det tål andra slags skador än vanligt glas gör, och att det såklart inte är lika farligt om det skulle gå hål eller om delar av plasten skulle spricka. Därför kan plastglas definitivt vara att föredra när det kommer till lek och barn. Många förskolor har exempelvis plastspeglar i akrylglas i lekrummen.

Många väljer dessutom plastglas till sina växthus på grund av att det är mycket tåligare än vanligt glas. Det är också ett populärt val för den som vill bygga vindskydd på sin balkong eller altan. Om du är osäker på vilket glasmaterial som passar det du vill bygga bäst, så hjälper vi dig gärna med råd.

Vi på Allehanda glas hjälper dig självklart med att måttbeställa ditt plexiglas, akrylglas, polykarbonatglas, lexanglas eller annat plastglas.

Kontakta oss för priser, utbud och rätt service!

Boka tid eller kontakta oss!