laminerat glas, färg

Laminerat glas

Laminerade glas, eller lammat glas som det också kallas, är utformat för att minska risken för personskador och för att hålla bättre. Det används ofta i till exempel butikslokaler, banker eller allmänna utrymmen där det är viktigt att glasrutan inte spricker på ett farligt sätt.

Det finns också många platser i hemmet där laminerat glas kan vara det bästa valet för dig.

Vad är laminerat glas?

Att en glasruta är laminerad, eller lammad, innebär att en speciellt sorts plastfilm sätts mellan glasens olika skikt. Lamineringen håller ihop glasskikten och fungerar som en stoppande barriär. Lammglas är alltså speciellt utformat för att inte gå sönder om något exempelvis kastas eller slås mot rutan. Det finns till och med speciella laminatglas som utformats för att skydda mot pistolskott.

Allehanda glas erbjuder laminerat glas med hög säkerhet och kvalitet. Vi hjälper dig gärna med måttbeställning eller konsultation angående din nya glasruta. Om ditt fönster, ruta eller annat glas ska sitta på en plats där det riskerar att skadas så rekommenderar vi alltid att välja ett glas med högre säkerhet.

Varför ska du välja laminerat glas?

Om en glasruta väl går sönder så stoppar plastfilmen i ett laminerat glas glasskärvorna från att spridas och glasskivan spricker i stället i små bitar som fortfarande sitter kvar med varandra. Det skyddar både föremål och människor runt omkring från att bli skadade om olyckan skulle vara framme. Laminatglas skyddar mot skador, inbrott, skott, fall och annat som annars hade skadat både rutan och dig.

Det är också vanligt att försäkringsbolag kräver laminatglas. Kolla upp vad som gäller för att du ska vara tryggt försäkrad, följa regler, och slippa oroa dig för att du eller andra kan komma till skada om något händer din ruta.

Vi på Allehanda glas monterar ditt laminerade glas på ett säkert sätt. Vi har lång erfarenhet i branschen.

Kontakta oss för priser eller frågor så hjälper vi dig.

Boka tid eller kontakta oss!