Inglasning balkong

Balkong­inglasning Uppsala

Allehanda glas har lång erfarenhet av att glasa in balkonger. Vi utför arbeten i Uppsala och Knivsta med omnejd.

En inglasning av balkongen ger dig inte bara ett extra utrymme som går att nyttja året runt, det är också ett extra lager isolering som i längden kan dra ner rejält på uppvärmningskostnader. Det resulterar dessutom i att buller reduceras och att du minimerar risken för damm, pollen och smuts på din balkonginredning.

Inglasning av balkong – vad behöver man veta?

Det finns många val att fatta när det kommer till att glasa in en balkong, eftersom flera mindre detaljer avgör hur inglasningen av balkongen upplevs när det är klart. En liten sak som gör stor skillnad är glasramarna.

En inglasning med ramfria glas får din balkong att kännas rymligare och luftigare. Det ger dig också en vacker panoramautsikt utan några störande ramar och lister i vägen. En ramfri inglasning ger fasaden ett stilrent utseende med möjlighet att variera genom att byta färg och textur på glaset.

En inglasad balkong är inte helt tät, detta på grund av att bland annat betong behöver luftas för att inte bli fuktig och förstöras. Inglasning ger dock ett gott skydd mot regn, smuts och vind vilket ger dig en renare balkong med mindre behov av att torka av utemöbler och inredning. Springorna mellan glasen är mellan 1–3 millimeter för att ge en god ventilation.

Vi glasar in balkonger på både villor och bostadsrätter

Oavsett om du bor i villa, lägenhet, radhus eller en annan typ av bostad så kan vi hjälpa dig med din balkonginglasning. Genom att ta det beslutet så maximerar du all yta som bostaden består av och detta leder ofta till en värdeökning av bostaden då balkongen omvandlas till ett extra rum som går att nyttja under längre perioder och under flera väderlekar.

Bygglov och ROT-avdrag

En inglasning av balkong kräver bygglov, och om du bor i bostadsrätt behöver du även ett godkännande från din förening.

Är det en hyresrätt som du bor i så är det i stället din hyresvärd som behöver ansöka om bygglov samt godkänna inglasningen.

ROT-avdrag går att nyttja om du bor i ägarlägenhet, villa, friköpt radhus eller annan bostad där du äger din egen fasad. I bostadsrätter anses balkongen tillhöra fasaden, vilken tillhör bostadsrättsföreningen eller fastighetsägaren. Det innebär att ROT-avdrag inte kan nyttjas av dig i dessa fall.

Kontakta oss för priser eller frågor så hjälper vi dig.

Boka tid eller kontakta oss!