glasa in altan & uterum

Inglasning av altan & uterum Uppsala

Vill du kunna njuta av altanen och utemiljön under fler månader på året än bara under sommaren när vädret är bra? En inglasad altan eller uterum ger dig möjlighet att njuta av frukostar även kyligare morgnar, middagar under regniga kvällar och insekts-fria sommarfikor

När det är riktigt varmt så öppnar du bara upp dörrar och fönster och släpper in den friska luften. Hållbara och härdade glas med låsbara dörrar gör det dessutom möjligt att smidigt förvara cyklar eller annan utrustning som man inte vill ha inomhus men hålla extra säker.

Inglasning uterum – vad är viktigt att tänka på?

Om målet är att få den riktiga ”inomhus-utomhus”-känslan genom att kunna njuta av utomhusmiljö året runt utan att missa en utsikt så rekommenderar vi att använda energiglas i din inglasning.

Genom att glasa in din altan med energiglas undviker du imma på glaset, vilket innebär att du alltid har fri sikt och kan njuta av utsikten även en ruggig höstdag eller en frostig vintermorgon.

I övrigt kan det vara bra att fundera på vad era behov är och vad ni tänker använda uterummet till. Vill ni kunna hålla middagar med stora sällskap, ska det vara en plats att kunna ta en fika på eller är det viktigt med utrymme för lek?

Planera vad ni kommer att använda uterummet till och ungefär hur det bör inredas för sitt syfte, så blir det enklare att välja en storlek som passar behoven och som i längden blir en väl värd investering som används flitigt.

Bygglov och ROT-avdrag

Ska du bygga ett helt nytt uterum med både väggar, inglasning och nytt tak så krävs bygglov.

Görs uterummet i anslutning till huset så räknas det som tillbyggnad, om det görs fristående räknas det som nybyggnad. Bor du utanför detaljplanerat område kan du i vissa fall få bygga utan bygglov eller anmälan.

Även en inglasning av veranda kräver bygglov då detta räknas som nytt rum. ROT-avdrag tillåts för uterum förutsatt att det byggs ihop med huvudbyggnaden till minst 75 %, eller att det finns en dörr mellan den nya byggnaden och huset.

Kontakta oss för att få hjälp med inglasningen.

Boka tid eller kontakta oss!