Glaslyft från smartlift, allehanda glas, färg

Brandglas

Många känner inte till vilken skillnad brandglas kan göra mot vanligt glas när en eldsvåda flammar upp i ditt hem eller arbetsplats. Men att välja brandglas till ditt fönster eller glasvägg kan rädda liv. När det gäller minuter och sekunder kan rätt brandskyddsglas vinna tid som kan visa sig ovärderlig – utan att det behöver synas.

Vad är brandglas?

Brandglas består av flera skikt. Ju fler skikt som glaset har, desto svårare är det för en brand att bryta igenom. För att ett brandglas ska vara säkert måste det ha olika kvalitetsmärkningar och monteras med viktiga kriterier uppfyllda.

Allehanda glas erbjuder och installerar rätt brandglas enligt gällande lagar och regler, så du kan känna dig trygg med ditt val av brandglas och Allehanda glas som montör.

Varför är brandglas viktigt?

Visste du att de flesta som omkommer i bränder inte dör av lågorna, utan av den gifta röken? En brandrök som får spridas fritt i ett hem eller i utrymningsvägar skymmer din sikt och gör att du får svårt att andas. Allehanda glas brandglas hjälper inte bara till att isolera elden, utan också den livsfarliga röken och värmen som gör det svårare för dig att ta dig ut.

Brandglas är extra viktigt i byggnader där många människor rör sig och många kan komma att behöva evakueras samtidigt. Brandskyddande glas förhindrar nämligen spridning av själva branden, men också av den farliga röken och värmestrålningen.

Till skillnad från ett vanligt fönster eller glasruta inomhus så klarar brandglas utmaningen att isolera en brand eller rökutveckling till ett rum, och köper dig tid att ta dig bort från faran.  

Måste man ha brandglas?

Utrymningsvägar i större byggnader består ofta av korridorer med glaspartier som väggar, vilket då ställer krav på att glaset ska vara härdat eller laminerat med säkerhetsglas. De brandglas som vi på Allehanda glas använder uppfyller högsta personsäkerhetsklass.

Brandglas är dessutom ett bra alternativ att välja som rumsavskiljare i ytor som annars skulle varit öppna och ge fri väg åt en eld att sprida sig. Men brandglas som rumsavskiljare får du samma öppna känsla i ett rum eller lokal, men med större möjligheter att isolera både ljud och en brand.

Vi har koll på när lagen kräver att du använder brandglas, och andra tillfällen då det är det tryggaste valet för dig. Vi ger goda råd och besked om rätt materialval.

Kontakta oss för dina frågor eller för din beställning av brandglas.

Boka tid eller kontakta oss!