Byta vindruta, svartvit
Ny bilruta inom 24 timmar

Bilglas i Uppsala & Knivsta

Kalibrerings verktyg till bilrutan

Kör inte runt med en trasig bilruta!

Hos oss kan du åtgärda din trasiga bilruta! Allehanda Glas i Uppsala/Knivsta är ett auktoriserat bilglasmästeri som lagar och byter bilrutor till alla bilmodeller. Vi hjälper dig med dina bilrutor genom att byta bilglas, byta vindruta eller laga stenskott. Vi sätter även in solskyddsfilm efter önskemål.

Boka tid hos oss innan klockan 9 måndag-torsdag så byter vi din ruta inom 24 timmar.

Byte av bilglas

Behöver du byta bilens bilglas kontaktar du oss (via telefon eller kontaktformuläret) och bokar tid. Samtidigt kan du boka GRATIS lånebil. Lämna bilen på morgonen och hämta den på eftermiddagen.

Vi ombesörjer allt med försäkringsbolaget. När bilen hämtas är bilen klar och en skadeanmälan är gjord. Du som kund behöver bara komplettera med några faktauppgifter, skriva under och erlägga självrisk. Enkelt och inget krångel.

Har ett stenskott utvecklats till en spricka krävs ett byte av bilglaset. Då med en självrisk som i regel uppgår till mellan 1200 och 3000 kronor.

Byte av vindruta

Våra glas kommer ifrån de som även tillverkar originalrutorna vilket garanterar att din nya vindruta har matchande kvalité som originalet. Byt vindruta hos Allehanda Glas för ett tryggt bilglasbyte.

Vi på Allehanda Glas kan garantera att bilglaset vi använder har de tekniska och säkerhetsmässiga specifikationerna som fordonstillverkarens bilglas. Rätt vindruta för din bilmodell, korrekt monterad!

Vi är ett auktoriserat bilglasmästeri och medlem i Glasbranschföreningen. Vår verkstad och montering besiktas årligen.

Kalibrering av vindruta

Idag har många bilar en kamera eller sensor i vindrutan för att stödja funktioner som är till för att underlätta körningen. Efter ett byte av vindruta krävs en kalibrering av kameran. Du kan känna dig säker att byta vindrutan hos oss.

Att byta vindruta utan att kalibrera kameran kan göra att funktioner som filbytesvarnaren eller automtisk inbromsning inte fungerar som den ska. Det innebär risker för förare och passagerare och kan leda till olyckor.

I samband med byte av vindruta kalibrerar vi självklart din kamera. Vi ser till att alla funktioner som sitter i din vindruta fungerar precis som de ska. Efter vi utfört kalibreringen testar vi att funktionerna fungerar korrekt innan vi lämnar över din bil.

Från lagning av stenskott till byte av hela vindrutan

Vi förstår att det kan vara svårt att komma till oss just nu. Därför erbjuder vi hämtning och lämning av din bil när du utför glasbyte hos oss.

Erbjudande: Hämtning och lämning av bil

Erbjudandet gäller dig inom 10 km från Uppsala och gäller t.o.m sista december. Erbjudandet gäller vid alla typer av glasbyten.

Efter du bokat glasbytet, kommer vi till dig och hämtar din bil. När glasbytet är utfört levererar vi sedan bilen med din nylagade ruta. Snabbt, smidigt och tryggt!

Vi tar endast emot två hämtbokningar per dag. Boka din tid av glasbyte genom att fylla i kontaktformuläret, så kontaktar vi dig!

Boka tid eller kontakta oss!